Kaks tuntud IT juhti.

Apple on oma seadmetega üks tuntumaid nimesid ning minu arvates on see üks hea näide kahest mehest, kes selle loomisel suuresti kaasa aitasid, Steve Jobs ja Steve Wozniak, kaks head näidet erinevatest juhtidest.

Neist kahest oli Steve Wozniak inimene, kes oli oma mainega tehnika poole pealt tunnustatud arvuti- ja tarkvarageenius. Ta aitas kaasa paljudele Apple'i varastele edusammudele, kuigi Steve Jobs oli loomulikult ka partnerluse vajalik osa. 

Steve Jobs oli minu nägemuse järgi väga hea suhtleja ning turundaja. Tema uudne lähenemisviis ning innovatsioonilik mõtlemine aitasid kaasa toodete turundamisel. Ta oskas panna ennast potentsiaalse kliendi rolli ning teha Apple tooted ahvatlevaks. Apple pressikonverentsid ning nende toodete avalikustamise mustri on just tema välja töötanud ning ka arusaadavalt kasutanud inimeste veenmiseks erinevaid tehnikaid.

1980. aastal said Steve Wozniakist ja Steve Jobsist mõlemast rikkad mehed. Jobs jäi Apple'isse tööle ja temast sai ettevõtte esimees, Wozniak aga otsustas lahkuda firmast pärast lennuõnnetust. Jobs lõpuks lahkus omalt poolt Apple'ist pärast, kuid naases firmasse kümme aastat hiljem ning tänu tema juhtimisstiilile just turunduses on kogunud Apple palju populaarsust.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Vabad litsentsid ja Copyleft

Hacker-HOWTO arvustus

IT eriala "proffi" ja "käsitöölise" erisus